Званична интернет презентација
Град Бијељина

ИЗ ГРОМИЖЕЉА КРЕНУЛА АКЦИЈА "АПРИЛ - МЈЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ"


 
Првог дана Априла – мјесеца чистоће са акцијама распремања Семберије се кренуло из заштићеног подручја „Гомижељ“.
 
- Данас смо чишћење почели добрим темпом, који планирамо задржати до краја мјесеца чистоће, не заборављајући ни креирање нових зелених оаза, акције садње и акције обнове дјечијих игралишта. Уређење Постојинске јаме у Словенији је добар примјер како станиште човјечије рибице може привући бројне туристе из свих крајева Европе. То је један од разлога због којих је нама „Громижељ“, као становиште ендемске врсте „Умбра крамери“, јако важан локалитет се великим туристичким потенцијалом, који се мора чувати са великом бригом и пажњом. Ово заштићено подручје је под управом Министарства грађевинарства, просторног уређења и заштите животне средине, коме се Град већ обраћео Захтјевима да нам се додијели ово подручје на управљање како бисмо могли са још већом посвећеношћу да се бринемо о њему и од тога нећемо одустати. Наша визија је израда елабората са еколошки прихватљивим материјалима, попут монтажних дрвених кућа, у којима би били смјештени велики акваријуми и гдје би наставници и професори биологије и екологије могли доводите ђаке и студенте, а које би у сврху едуковања могли, наравно, посјећивати и други стручни кадрови, туристи и слично – рекао је градоначелник Љубиша Петровић који се и сам укључио у ову акцију чишћења и  поносно истакао да ће рекорд по броју засађених садница који је прошлог априла био оборен, ове године бити оборен поново.
 
Овој акцији чишћења одазвао се велки број људи, што показује да се свијест локалног становништва о важности заштите и очувања животне средине заиста мијења на боље, а такође указује и на то да би овај мјесец чистоће могао бити један од најуспјешнијих до сад.

Због оних других, чија је свијест о овоме још увијек на ниском нивоу градско Одјељење комуналне полиције извршило је набавку већег броја надзорних камера које ће бити смјештене на критичним тачкама и помоћи да се починиоци прекршаја идентификују и адекватно санкционишу.