Official web site of
The City of Bijeljina

Пријем за учеснике Колоније дјечијег пријатељства



​Градоначелник Бијељине организовао је пријем за директоре и васпитаче вртића који су учесници “Колоније дјечијег пријатељства“ -  манифестације која се у организацији градског вртића “ Чика Јова Змај“ одржава у Бијељини од  10. до 15. јуна.
Ова смотра дружења и размјене искустава дјеце и радника у предшколском сектору одржавана је под називом „Колонија братства и јединства“ од  1980. године до 1990. године. Сарадња је обновљена 2008. године на Цетињу, када се Колонији придружио и Дјечији вртић "Чика Јова Змај" из Бијељине, који је први пут био домаћин дружења 2012. године.
- Потрудили смо се да будемо што бољи домаћини свим гостима, поготово желимо да се дјечица лијепо друже и да њихова пријатељства трају убудуће како би из нашег града понијели лијепе успомене и поново нам дошли - истакао је након пријема градоначелник Бијељине Мићи Мићић.Током трајања ове манифестације дјеца и запослени у предшколском сектору кроз дружење и склапање нових пријатељства размјењују искуства.


Јелена Куртиновић, директор Центра за предшколско образовање и васпитање Бања Лука закључила је да су дружења током „Колоније“ не само лијепа искуства већ и корисна.
- Из сваког града, као његови представници, долази десеторо дјеце. На тај начин, упознајући друге обичаје, код њих се ствара емпатија према другима и другачијима. Ми као радници у предшколским установама који учествују у овој манифестацији много смо научили од градске предшколске установе у Бијељини, начину на који они раде и воде своју установу – нагласила је Куртиновићева.Овогодишњи домаћин, директор ЈУ Дјечији вртић "Чика Јова Змај" из Бијељине Славиша Вујановић истакао је да су учесници након сваке „Колоније“ богатији за једно лијепо искуство.
- Нама у “ Чика Јови Змају“  је задовољство да будемо домаћини колегама и дјеци из четири земље региона и потрудили смо се да им покажемо најбоље од нашег града – додао је Вујановић.