Official web site of
The City of Bijeljina

Џудо викенд у Бијељини




Џудисти из 12 земаља борили су се данас у Бијељини за одличја на четвртом међународном турниру „Трофеј пантера 2019“ који је у организацији џудо клуба „Пантери“ одржан у спортској сали ОШ „Кнез Иво од Семберије“.
Предходни турнири одржани су у дворани Гимназије „Филип Вишњић“ која је због реновирања, односно замјене паркета, затворена до краја октобра, а школска сала у „Кнезу Иви“ била је недовољног капацитета да прими све гледаоце који су дошли да уживају у одличним борбама преко 700 џудиста, у категоријама од полетараца до кадета.


Предсједник Џудо клуба "Пантери" Огњен Ђука истакао је да Бијељина све више постаје препознатљива као центар џудоа и да број учесника на турниру показује колико су „Пантери“ цијењени у џудо савезима Републике Српске и БиХ, али и у региону.
- Данас имамо око 60 екипа из 12 земаља и преко 700 такмичара. Као и претходних година имамо подршку Градске управе, која је покровитељ и која нам је омогућила услове да организујемо овако велики турнир. Такође, имамо и значајну подршку бројних привредних субјеката из Бијељине, који су спонзорисали данашње такмичење и обезбједили награде за најбоље – нагласио је Ђука.
Турнир је отворио замјеник министра у Министарству за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић.
- Задовољство је отворити турнир са оволиким бројем учесника, а једини проблем данас је мала сала за све који желе да прате борбе. Надамо се да ће у скорије вријеме Бијељина имати спортску дворану довољног капацитета за спортске догађаје са великим бројем учесника и бројну публику, а Градска Управа је већ покренула активности око реализације пројекта градске дворане. Турнир „Трофеј пантера 2019“ је одличан увод у годину која следи, у којој је Град Бијељина изабран за Европски град спорта за 2020 – закључио је Јовић.