Official web site of
The City of Bijeljina

Нова паркинг-постоља за бицикле на Тргу



Два паркинг-постоља за бицикла постављена су данас испред зграде Градске управе, што је једна од активности предвиђених у оквиру „Европске седмице урбане мобилности“ која се од 16. до 22. септембра обиљежава у Бијељини.
Осим центра града, још једно постоље биће постављено испред зграде Полицијске управе Бијељина.


Паркинг постоља донација су самосталне занатске радње „Јовашевић“ која је пројектни партнер Градској управи у оквиру недеље у којој се промовишу здрави видови кретања.
Александар Томић из градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине најавио је да ће у наредном периоду бити постављено више једнообразних паркинг-постоља за бицикле испред установа у Бијељини како би се грађанима обезбиједили што бољи услови за коришћење овог вида превоза.
- Бирајући пјешачење или бицикл умјесто моторних возила чинимо добро за своје здравље и околину у којој живимо. Осим паркинг-постоља која су данас постављена, у суботу 21. септембра, од 17.30 часова, за грађане ће на Градском тргу бити организован бесплатан преглед бицикала, након чега ће бити одржана ревијална бициклистичка трка, а за најмлађе учеснике обезбијеђене су награде - најавио је Томић, додајући да је пројектни партнер ове акције је предузеће „М-бајк“.
Тема овогодишње „Европске седмице урбане мобилности“ која се обиљежава у преко 2000 градова широм свијета је пјешачење и вожња бицикала, као и указивање на предности које овакав вид кретања може да има на здравље, животну средину, али и на личне и породичне финансије