Official web site of
The City of Bijeljina

Обиљежен Међународни дан несталих лица




Парастосом за нестале војнике и цивиле Семберије и Мајевице, одржаним испред споменика свим мајкама погинулих српских синова код бијељинске Саборне цркве, Удружење породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице обиљежило је Међународни дан несталих лица.
 
Предсједница Удружења породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице Смиља Митровић поручила је да је недопустиво да Република Српска и даље тражи своје нестале војнике и цивиле и позвала је власти и правосуђе на простору БиХ, као и међународну заједницу, да више раде на проналаску несталих лица српске националности. Парастосу је присуствовао и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.
 
- Молимо све који учествују у тражењу несталих да превазиђу сваку врсту подјела, које очигледно постоје, и да ефикасно проведу процес тражења и проналаска несталих лица. Минимум који можемо као друштво да учинимо је да обезбиједимо жртвама право на гроб и спокој, а њиховим породицама мир и мјесто на коме ће моћи да се помоле и ожале своје ближње - истакао је градоначелник Петровић.