Official web site of
The City of Bijeljina

НЕУСПЈЕЛИ ПОКУШАЈ ПОЛИТИЧКИХ ДИЛЕТАНАТА ДА ОБМАНУ ЈАВНОСТ



На претходној сједници Скупштине града Бијељина одржаној 14. септембра били смо свједоци још једног покушаја замјене теза и стављања на терет Градоначелнику и Градској управи одговорности за лоше стање у јавним предузећима.

У једној од дискусија, одборник Ивана Станишић је правдала лошу финансијску ситуацију и катастрофално стање у А.Д. „Водовод и канализација“, а као главни узрок за то, навела је чињеницу да Градска управа града Бијељина у овој години није потписала ниједан уговор са овим предузећем.

Можда би ово и звучало прихватљиво, да одборник Ивана Станишић није прећутала једини и основни разлог због ког А.Д. „Водовод и канализација“ није добило ниједан уговор.

Наиме, да би било које предузеће учествовало у процесу јавних набавки дужно је доставити потврду о измиреним обавезама према држави, што је захтјевано чланом 45 Закона о јавним набавкама, а то ово предузеће није успјело прибавити. Та чињеница је наведена и у ревизорском извјештају.

Поред тога, њен страначки колега Младен Петровић је по истом шаблону, за стање у Дирекцији за изградњу и развој, директно окривио Градску управу и Градоначелника, јер такође нису потписали довољно уговора са овим предузећем како би оно могло функционисати.

Међу 34 уговора у вриједности од 100.000 КМ, које је од почетка године Град Бијељина потписао са Дирекцијом, је и одређен број уговора током чије реализације је пробијен уговорени рок, што је, случајно или намјерно, одборник Петровић пропустио да каже. Такође, у току је потписивање уговора у вриједности од 200.000 КМ.

​Градска управа и сва ресорна одјељења су спремни да носе одговорност за све евентуалне пропусте или кашњења, али нису и неће бити нијеми на оптужбе које нису засноване на чињеницама и у наредном периоду ће се на исти начин оглашавати, како би на одговоран и истинит начин информисали грађане и заштитили свој интегритет.