Official web site of
The City of Bijeljina

ЗЕЛЕНИ НОВЕМБАР ЗАВРШЕН ПОДЈЕЛОМ 100 САДНИЦА ЗА ГРАЂАНЕ



 
На градском тргу данас су грађанима подијељене саднице бијелог јасена које су донација Пољопривредног газдинства "Агроплан" из Сувог Поља. Овом активношћу завршена је мјесечна кампања чији је циљ озелењавање града.
 
Перо Николић из Пољопривредног газдинства "Агроплан" грађанима је поклонио 100 садница бијелог  јасена и допринио озелењавању Бијељине.
„Позивам све који су у могућности да поклоне саднице да то и учине јер ће уз ново дрвеће град бити љепши“, истакао је Николић.
 
Шеф градског Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Анкица Тодоровић подсјетила је да је Градска управа ове године почела са дугорочном акцијом "Зелена Бијељина", чији је циљ озелењавање локалне заједнице.
 
"Данас смо овдје да подијелимо саднице грађанима, који ће тиме допринијети кампањи `Зелена Бијељина`. Битно је рећи да партнерство остварујемо и са приватним и невладиним сектором, што је важно, јер желимо да се сви удружимо, како бисмо постигли овај важан циљ", напоменула је Тодоровић.
 
Тодоровић  је апеловала на грађане, невладине организације, удружења и компаније да од прољећа опет сви раде на пројекту чији је циљ чистија Бијељина.
 
Савјетник градоначелника Бијељине Радиша Петровић нагласио је да су службеници Градске управе у протеклих мјесец дана, уз друштвено одговорна предузећа, удружења, дјеца по школама и вртићима посадили 850 садница на различитим локацијама.
 
"Хвала свим суграђанима који су у протеклих мјесец дана учествовали у овој кампањи, компанијама које су је помогле, као и удружењима", изјавио је Петровић.