Official web site of
The City of Bijeljina

Одржан седми „Котлић код Точка“




Горњи Драгаљевац је, по седми пут, био мјесто на којем су се најбољи семберски мајстори за спремање паприкаша надметали за титулу најбољег на традиционалном догађају „Котлић код Точка“. Домаћини су се и ове године потрудили да догађај протекне у доброј атмосфери, а неколико стотина посјетилаца дружило се до касно у ноћ уз добру храну, музику и пиће.
 
- „Котлић код Точка“ одржава се већ традиционално од 2015. године, уз изузетак 2020. године када није одржан због пандемије вируса Корона. Ове године у такмичењу учествује 27 екипа, од којих су четири из Брчког и једна је састављена од Сембераца и Словенаца. Временски услови су веома неповољни, али ипак, и поред тропских температура, имамо више стотина посјетилаца. Ова манифестација је важна за туристичку карту Семберије и Горњи Драгаљевац јер привлачи људе да упознају наше природне љепоте, гастрономску понуду и гостољубиви дух нашег народа - истакао је предсједник Организационог одбора Мирослав Кулић.
 
Бирајући између 27 паприкаша, жири је за најбољи прогласио паприкаш који је припремио Секула Секулић из Чађавице, другопласирана је била екипа „Шарац“ из Равног поља, а треће мјесто заузела је екипа Мјесне заједнице „Средњи Драгаљевац“.
 
- Ова манифестација је веома значајна за туристичку понуду Града Бијељина, али и за планирани процес брендирања семберске кухиње. Посебан значај за нас имају и оживљавање друштвеног живота у сеоским мјесним заједницама и мотивација наше дијаспоре на одржавање веза и посјете отаџбини, јер свака сеоска мјесна заједница која има овакве манифестације засигурно има и будућност - нагласио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.