Official web site of
The City of Bijeljina

Петровић: Покретање опозива - почетак њиховог политичког краха



Поводом данашње одлуке скупштинске већине о покретању процеса његовог опозива, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић се обратио јавности и истакао да је након прошлогодишње бруталне крађе на општим изборима, ЦИК предсједник, заједно са својом локалном свитом кренуо у поход на Бијељину, што данашња скупштинска одлука и потврђује. 
 
- Одговорно и свјесно им поручујем да их у Бијељини чека политички крај. Када поломе зубе и када опозив не успије, узећу заставу Републике Српске, заставу града Бијељина и заставу Српске демократске странке, ићи ћу пјешке од Бијељине кроз Брчко, Шамац, Модричу, Добој и друге општине, заједно са народом и ићи ка Бањалуци, а тамо ћемо се видјети, ЦИК предсједниче. На Бијељини ћете поломити зубе, јер је народ увијек одлучивао и никада није дао легитимитет криминалу, злоупотребама, пљачкама јавних предузећа, лажним дипломама и пресуђеним починитељима сексуалних деликата, а такви се налазе у Скупштини града. Доживјећете политички крах који ће вас увести у ваш политички крај заједно са бијељинском свитом. Скупштина се данашњом Одлуком дрзнула да прекраја слободну вољу народа која је 2020. године изречена јасно, када је народ мени као градоначелнику указао повјерење да водим Бијељину у наредне четири године. Људи који су се усудили на то, управо ће ту вољу народа осјетити 19. марта - био је јасан Петровић.
 
Он је позвао народ да у што већем броју изађе на референдум и још једном слободно искаже своју вољу, али је и као лицемјерно оцијенио то што покретачи процедуре опозива ни у једном тренутку нису саопштили јавности на који ће начин сносити одговорност када опозив не прође.
 
- Чиме они одговарају за формирање овог политичког циркуса? Нико није рекао да ли ће се, када опозив не прође, одрећи својих функција, а знамо да их имају по неколико. Исто тако, знамо да немају народну подршку, а једину шансу коју виде у опозиву је да поново покраду народну изборну вољу. Томе се свјесно одупиремо и јасно кажемо: поломићете зубе на Бијељини - поручио је Петровић.