Official web site of
The City of Bijeljina

ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА 200.000 КМ ПОДРШКЕ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА



​За 282 предузетника из градског буџета издвојено је 200.000 КМ с циљем ублажавања посљедица пандемије вируса корона, односно као подршка за опстанак и даљи развој предузетништва у Бијељини.
За фризере, козметичаре, угоститеље и запослене у сектору саобраћаја, који су се пријавили и испунили услове из јавног позива који је расписао Град Бијељина, почела је исплата помоћи у износу од 709 КМ.

Осим новчане подршке, предузетници су први пут разговарали са градоначелником Љубишом Петровићем и изнијели му своје горуће проблеме.
„Дошли смо до неких закључака данас и надам се да ћемо их разрадити кроз даље састанке. Велики проблем је рад на црно што се тиче нас фризера и козметичара, тако да надам се да ћемо, у сарадњи са инспекцијом и Градом, доћи до резултата кад је сива економија у питању“, истакла је Дијана Стевановић, фризер-козметичар.

Угоститељ Татјана Вуковић додаје да некада износ није најважнији колико је битно сазнање да имају подршку локалне управе.
„Такав вид подршке нам дође као вјетар у леђа поготово, у ово вријеме пандемије, кад нам је био смањен обим посла“, нагласила је Вуковић.

Ово неће бити једини вид подршке малим предузетницима, јер су из Градске управе најављена додатна средства која су планирана нацртом буџета за идућу годину. За предузетнике то је знак да мала привреда има перспективу.
„Прије годину или двије имали смо словом и бројем 25.000 КМ преко Агенције за мала и средња предузећа за подстицаје у предузетништву што је била само форма и надам се да ће ови трендови и овакав талас подстицаја нарочито Градске управе бити настављен“, додао је Милорад Стевић, предсједник удружења „Предузетник“.

Градоначелник Петровић је изразио задовољство конструктивним разговором са предузетницима.
„Имамо и за убудуће опредјељење не само за 2022. годину да подржавамо наше предузетнике, јер свака марка која се уложи у привреду у предузетништво дугорочно се враћа вишеструко и на тај начин Бијељина још једном изржава задовољство и срећу што има развијену предузетничку дјелатност“, каже Петровић.

У Бијељини је пријављено више од 2000 предузетника, а већ четири године присутан је позитиван тренд на основу којег је већи број пријављених него одјављених радњи.