Official web site of
The City of Bijeljina

Информација о стању водотока на подручју Града Бијељина дана 14.05.2019.године


У складу са упозорењем Републичке управе цивилне заштите и закључцима Градског штаба за ванредне ситуације, Одјељење за борачко-инвалидску и цивилну заштиту – Одсјек за цивилну заштиту и даље  интензивно прати стање водостаја на подручју Града.
У протекла 24 часа на подручју Града Бијељина пало  је 23 лит./м² кише, што је утицало на умјерен пораст водостаја мањих ријека на подручју Града.
Водостај ријеке Лукавац порастао је за око 100 цм и тренутно је достигао висину половине корита. Очекује се пораст водостаја и код  осталих мањих ријека, с обзиром на то да  на подручју Града и  даље интензивно пада киша.
Водостај ријеке Саве има благи пораст и јутрос у 06:00 часова, висина водостаја на водомјерној станици Јамена износио је 709 цм, односно у протекла 24 часа порастао је за 9 центиметара.
Водостај ријеке Дрине јутрос у 06:00 часова на водомјерној станици Радаљ износио је 192 цм, исто као и јуче, тако да је практично водостај ове ријеке у стагнацији. Проток ријеке Дрине јутрос у 06:00 часова на ХЕ Зворник износио је 410 м³/сек.
Наставља се са даљим интензивним праћењем стања на подручју Града, с обзиром да је  на снази упозорење  о обилним атмосферским падавинама и даље је обавеза свих надлежних јавних служби и привредних друштава који су извршиоци задатака по Плану заштите и спасавања од поплава у Граду Бијељина да буду у пуној приправности како би по потреби могли ефикасно реализовати планиране задатке.