Документи

Вијести

Деведесет девет година слободе

2017-11-10

Парастосом погинулим српским ратницима, добровољцима и жртвама у Првом свјетском рату и полагањем цвијећа на споменик краљу Петру I Карађорђевићу Ослободиоцу данас је обиљежена 99. годишњица ослобођења Бијељине.

- Као што тадашњи становници Семберије нису заборавили на своје ослободиоце из 1918. године, тако ни ми данас не смијемо заборавити на њихову жртву. Бијељина је и тада била слободарски град који је знао да покаже колико цијени слободу, а ово је наставак чувања сјећања на те славне дане - истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић након што је положио цвијеће на споменик краљу Петру.

Предсједник Удружења потомака и поштовалаца ратних добровољаца 1912 - 1918. Петар Вујичић подсјетио је на дане прије скоро цијелог вијека, када је 2. Српска армија под командом војводе Степе Степановића ослобађала Семберију и друге дијелове будуће заједничке државе преко Дрине, Саве и Дунава.
Обиљежавању годишњице ослобођења Бијељине присуствовали су и представници јавног и друштвеног живота, Трећег пјешадијског Република Српска пука Оружаних снага БиХ и Министарства унутрашњих послова Републике Српске.


slika
slika
slika
slika
slika
slika