Документи

Вијести

„Плетеница“ и „Коло“ одушевили публику

2017-12-04

У Бијељини су протеклих дана одржана два фолклорна концерта – на сцени Центра за културу 1. децембра су своје играчко и пјевачко умијеће публици приказали фолклористи локалног Културно-умјетничког друштва „Плетеница“, а 3. децембар је био резервисан за бриљантан наступ Ансамблa народних игара и песама Србије „Коло“.
Концерт „Плетенице“ су обиљежили нови чланови друштва, а „Коло“ је извело игре и пјесме из крајева у којима живи српски народ – од Гламоча  и високе Крајине на западу, до Старе планине на истоку и Биначке Мораве на југу. Концерт у Бијељини је дио наступа којим Ансамбл обиљежава 70. годишњицу од оснивања под мотом „Будућност традиције“, а квалитет наступа је био потврда квалитета који је грађен за ових седам деценија.
Предсједник КУД „Плетеница“ Александра Цвијетиновић је навела да је ово њихов трећи овогодишњи концерт који је овог пута имао назив „Семберија игра“.
- Друштво броји 350 чланова, а концерт је извело око 150 почетника који су се нашем КУД-у прикључили у овој години - појаснила је Цвијетиновићева.
Фоклорни децембар у Бијељини се не завршава овим наступима - за суботу, 9. децембра заказан је још један концерт „Плетенице“ под називом „Срце игра“, на којем ће, уз плетеничаре са дужим играчким стажом, наступити гости из КУД „Српски вез“ из Куманова, а 15. децембра најбољи бијељински фолклористи из СКУД „Семберија“ одржавају традиционални концерт у сусрет Никољдану.


slika
slika
slika
slika
slika
slika