Документи

Вијести

„Чаролија традиције“ у Музеју Семберије

2017-12-04

У Музеју Семберије у петак, 1. децембра, отворена је изложба ручних радовa чланица Удружења жена са инвалидитетом „Импулс“ под називом „Чаролија традиције“.
- Изложбом ручно тканих одјевних и декоративних предмета и накита жене са инвалидитетом желе да дају свој допринос обиљежавању 3. децембра - Међународног дана особа са инвалидитетом и 10. децембра - Дана људских права - навела је предсједник Удружења „Импулс“ Тања Милинковић.
Пројекат „Чаролија традиције“ Удружење „Импулс“ је реализовало током 2017. године уз финансијску подршку Градске управе, а изложба је постављена уз подршку Музеја Семберије. Кроз изложбу је исказана тежња да се развију и афирмишу креативне могућности и способности жена са инвалидитетом, као и да се унаприједи њихова социјализација и равноправно укључивање у културни живот локалне заједнице.
- Ангажовање чланица Удружења у специфичној области ткања и израде накита омогућило им је истовремено да се упознају са културним наслијеђем регије у којој живимо и да кроз повезивање традиционалног и савременог у својим рукотворинама активно допринесу његовом очувању - истакла је Милинковићева.
Она је додала да се кроз процес ткања и друге пратеће активности женама са инвалидитетом омогућава, не само умјетничко изражавање и духовно обогаћивање, могућност економског осамостаљења или помоћ породици, већ, изнад свега, стицање сигурности, самопоштовања и позитивног вредновања својих вјештина и способности.
Изложба ће бити отворена до 11. децембра.


slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika