Документи

Вијести

Градски стадион следеће године добија рефлекторе

slika

У Бијељини је данас одржан састанак градоначелника Миће Мићића са представницима фудбалских савеза Босне и Херцеговине, Републике Српске и Фудбалског клуба „Радник“ на којем је разговарано о заједничком пројекту изградње рефлектора на Градском стадиону.
- Договорили смо се да реализујемо овај пројекат заједничким снагама. Ови рефлектори су нам неопходни да би ФК „Радник“ испунио услове за наставак такмичења у Премијер лиги. Велики број фудбалских клубова у Бијељини показатељ је да су наши грађани веома заинтересовани за бављење спортом, што нас обавезује и да улажемо у спорт - нагласио је градоначелник Мићић, најавивши да би постављање рефлектора требало да буде завршено до 1. августа наредне године.
Вриједност овог пројекта износи око 850.000 конвертибилних марака. Рефлекторе и стубове финансираће два фудбалска савеза, а остатак инфраструктуре ФК„Радник“, уз подршку Градске управе.
- Ово је пројекат ФИФЕ, који се реализује преко Фудбалског савеза БиХ. Одлучено је да средства из овог гранта ФИФЕ буду усмјерена за капиталне пројекте, међу којима ће бити и изградња рефлектора на Градском стадиону у Бијељини, с обзиром на то да ће у фудбалској сезони 2018/2019. сви премијерлигаши морати да имају рефлекторе на својим стадионима - појаснио је потпредсједник Фудбалског савеза БиХ Милорад Софренић, истичући да ће овај пројекат обезбиједити услове бијељинском "Раднику" за одлазак на међународна такмичења.
Секретар Извршног одбора Фудбласког савеза БиХ Нихад Хоџић истакао је да пројекат ФИФЕ подразумијева постављање рефлектора на стадионима који их немају, као и побољшање расвјете на стадионима који имају рефлекторе.
- Рефлекторе ћемо набавити од компаније "Филипс" и то најмодерније моделе - најавио је Хоџић, додајући да ће овај пројекат обезбиједити боље услове за одигравање утакмица, као и регуларније такмичење.