Документи

Вијести

Бијељина прославља Бадње вече

2018-01-06

У Бијељини је празничном вечерњом службом у цркви Светог Ђорђа, коју је служио владика зворничко-тузлански Фотије са бројним свештенством, литијом градским улицама и налагањем бадњака у присуству бројних грађана који су испунили плато испред Градске управе, традиционално прослављено Бадње вече и најављен празник Христовог рођења.
- Нека се мир Божји усели у срца свих људи у овом Граду – не само православних хришћана, јер је Христ дошао ради спасења свих и свега. Нека се мир рашири у све земље у којима живе православни хришћани и у цијели свијет, јер Божић доноси мир и хармонију на земљи и на небу – истакао је Епископ Фотије  у обраћању на Тргу краља Петра у Бијељини приликом налагања бадњака и позвао грађане Бијељине да учествују на божићним богослужењима у црквама Епархије зворничко-тузланске.
Окупљене грађане је поздравио и градоначелник Бијељине Мићо Мићић који је, уз ријечи захвалности свима који доприносе да прослава Бадњег дана и Божића буде достојанствена, пожелио да радост Божића у срца људи донесе радост, у домове мир и спокој, а цијелом Граду благостање.
Бадњак је освештао владика Фотије, а упалио га је тринаестогодишњи полазник Лука Остојић, ученик Основне школе „Вук Караџић“. Након налагања услиједило је народно весеље.
Божићну литургију у Саборној цркви у Бијељини, са почетком у 5,00 часова служиће владика Хризостом.


slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika