Документи

Вијести

Српско-руска изложба слика у Галерији Центра за културу

2018-01-12

У Галерији Центра за културу „Семберија“ синоћ је отворена изложба слика са Српско-руске ликовне колоније „Видици“ одржане у Шиду.
Изложбу је отворила конзул за културу у Амбасади Руске Федерације у БиХ Ана Ивљева, а на отварању изложбе наступило је и Српско црквено пјевачко друштво„Србадија“.
На изложби је постављено око 40 дјела чији су аутори 30 сликара из Русије, Шида, Сремске Митровице и околних градова, а дјела за изложбу су изабрана по жељи аутора са колоније. На сликама су углавном мотиви из Шида, сремске равнице и фрушкоогорског побрђа.
По оцјени Удружења српско-руског пријатељства из Шида, које је организатор колоније и изложбе, као и самих умјетника, један од највећих квалитета ове изложбе је сарадња аутора из различитих крајева Русије и Србије.
- Шидска ликовна колонија је проистекла из истинске тежње да се успостави и устали блиска сарадња актера савремене сликарске сцене Русије и Србије. Током 2016. и 2017. године постављени су темељи широке културне платформе која је већ изњедрила бројна умјетничка дјела као резултат креативне сарадње и двосмјерних утицаја на пољу сликарства. Изложба је живописна, слике су са јарким бојама и никога не остављају равнодушним - истакнуто је у каталогу изложбе.
Изложба је организована на основу идеје Туристичке организације, уз подршку Центра за културу, а бијељинска ликовна публика ће моћи да је погледа до 25. јануара ове године.


slika
slika
slika
slika
slika
slika
slika