Документи

Вијести

Излет еколошких секција средњих школа поводом мјесеца чистоће

2018-04-15

Одјељење комуналне полиције Градске управе Града Бијељина у сарадњи са Планинарским друштвом „Мајевица“ и члановима еколошких секција Техничке школе „Михајло Пупин“ и Гимназије „Филип Вишњић“ организовало је у суботу планинарски излет до Новакове пећине и планираски дом „Црвено брдо“ на побрђу Мајевице. Поред шетње и дружења у природи, око шездесет учесника овог излета је очистило планинарску стазу од смећа и тако дало свој допринос акцији „Април – мјесец чистоће“.
Организатори излета су истакли да је ово била изванредна прилика да се чланови еколошких секција директно у природи упознају са еко-системом на овом подручју, али и да активно учествују у заштити животне средине.
За учеснике планинарског излета организовано је и предавање које одржао докторант са новосадског универзитета Горан Тмушић.
- Веома је битно младима стално указивати на значај очувања природе. Мој колега Михајло Горуновић и ја упознали смо ученике са еко системом на овом подручју, али и факторима који негативно утичу на њихово очување - појаснио је Тмушић.

 


slika
slika
slika
slika
slika
slika