Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

GRADONAČELNIK PETROVIĆ POSJETIO RENOVIRANI DOM KULTURE U DONjOJ ČAĐAVICI



Zapuštena i oronula zgrada Doma kulture u Donjoj Čađavici dobija novo „ruho“. Zamijenjena je krovna konstrukcija i mokri čvor, a uskoro će biti postavljeni nova stolarija i fasada. Mještani su veoma zadovoljni zbog toga, jer kako kažu, u ovom selu obnavlja se društveni život.
„Mnogo smo srećni zbog rekonstrukcije našeg Doma kulture, jer se narod ponovo okuplja i druži. Ovaj dio mjesne zajednice u prethodnom periodu bio je  jako zapušten.  Međutim, sada  se mještani vraćaju u Dom kulture i selo  na neki način oživljava“, kaže član Mjesne zajednice Donja Čađavica Stevica Petrović, koji se Gradskoj upravi i gradonačelniku Petroviću zahvalio na 20.000 konvertibilnih maraka izdvojenih iz budžeta za ovu namjenu.
Gradonačelnik Ljubiša Petrović uvjerio se da se rekonstrukcija Doma kulture odvija predviđenom dinamikom.
„Dom je bio devastiran, prokišnjavao je. Ovim radovima ugasili smo goruće probleme, ali nećemo na tome stati. Slijedi zamjena stolarije koja je stara više od 50 godina, fasade i uređenje platoa ispred  Doma kulture, jer hoćemo da ga privedemo njegovoj namjeni“, istakao je Petrović. On je naglasio da je namjera Gradske uprave da se u semberske domove kulture ponovo vrati Festival „Znanjem, pjesmom i igrom kroz Semberiju“, da bi se kulturni  život u mjesnim zajednicama unaprijedio.




Gradonačelnik je najavio da će već od sljedeće godine u budžetu biti predviđena posebna stavka za Odsjek za poslove mjesnih zajednica, da bi se unaprijed planiralo za šta će se novac trošiti. „Nastojaćemo da  iznos sredstava bude veći, jer je u tu svrhu za ovu godinu predviđeno svega 30.000 konvertibilnih maraka, u odnosu na prvobitnih 80.000 koje je skupštinska većina amandmanima smanjila“, podsjetio je Petrović.