Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Humanitarna izložba slika za dječaka koji ne čuje


Milorad Jović i Novo Trifunović iz "Kolosa" sa malim Mišom Perićem za koga je organizovana humanitarna akcija.

U organizaciji Koalicije „Kolosi“ u Centru za kulturu danas je održana humanitarna prodajna izložba slika, a novac prikupljen u ovoj akciji biće utrošen za nabavku slušnih aparata namijenjenih desetogodišnjem Miši Periću iz Velike Obarske, koji ne čuje od rođenja, a sluh mu je oštećen 96 odsto.
Posjetiocima su na prodaju ponuđeni likovni radovi djece oštećenog sluha okupljene u Udruženju gluvih i nagluvih regije Bijeljina, kao i devet umjetničkih slika raznih donatora.
- Svi koji nas podrže u ovoj akciji i pomognu nabavku dva slušna aparata, odnosno, po jednog za svako uvo, omogućiće Miši da nastavi svoje školovanje i njegovo kvalitetnije uključivanje u zajednicu, istakao je tehnički sekretar Koalicije „Kolosi“ Milorad Jović, precizirajući da cijena jednog aparata iznosi 1.300 konvertibilnih maraka, odnosno, da je za dva aparata potrebno sakupiti 2.600 konvertibilnih maraka, što je iznos koji roditelji malog Miše nikako nisu mogli sami obezbijediti, jer ni jedno od njih nije zaposleno.


U akciju pomoći Miši Periću uključio se Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ koji je „Kolosima“ uručio 1.065 konvertibilnih maraka prikupljenih od zaposlenih i roditelja djece koja pohađaju ovu vaspitno-obrazovnu ustanovu tokom manifestacije „Dječija nedjelja“ u okviru koje organizuju i prodajnu izložbu radova polaznika vrtića i vaspitača. Svoj doprinos su, dali i učenici III4 odjeljenja Gimnazije „Filip Višnjić“ koji su u svojoj humanitarnoj akciji pravili i prodavali kolače, kao i brojni pojedinci koji su donirali likovne radove ili otkupili slike ponuđene na izložbi.
Mišin otac Mile kaže da je njegov sin marljiv, voli da uči, slika, a da se, iako ne čuje, počeo se baviti i folklorom.
-Mi nismo bili u mogućnosti da kupimo slušni aparat i zahvalni smo za organizovanje ove izložbe prije svega Miloradu Joviću i Novi Trifunoviću iz „Kolosa“, Vrtiću „Čika Jova Zmaj“ i advokatu Milošu Stevanoviću. Zahvaljujem i svima koji su kupovinom slika podržali akciju kako bi moj sin konačno mogao da čuje – poručio je Mile Perić.