Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Završen Poslovni forum menadžera 2019.



Digitalna transformacija je kontinuirani proces koji nije uvijek jednostavan, ali bez njega poslovanje u svijetu više nije moguće, ključna je poruka koju je, pred skoro 300 učesnika, tokom drugog dana Poslovnog foruma menadžera u Bijeljini 2019, poslala prvi izlagač Dragana Đermanović.



Govorivivši o važnosti praćenja savremenih trendova, značenju digitalne pismenosti i njenoj 
važnosti za razvoj privatnog i javnog sektora, Đermanovićeva je predstavila konkretne primjere primjene digitalne tehnologije, kako se može upotrijebiti za napredak u poslovanju, bez kog poslovanje ne može biti konkuretno na tržištu.
Učesnici su imali priliku i da slušaju i učestvuju u dvije panel-diskusije, na kojima su svoja iskustva podijelili istaknuti stručnjaci iz javnog i privatnog sektora iz BiH i regiona. 
Prva diskusija vođena je na temu „Izazovi za poslovanje na različitim tržištima“, a panel-diskusijom „Kako poboljšati poslovno okruženje, dijalog donosilaca odluka i privrednika“ zaokruženo je peto izdanje Foruma. 
Podrška šire društvene zajednice, restrukturisanje javnih preduzeća, smanjenje opterećenja za realni sektor, ali i parafiskalnih nameta - samo su neka od gorućih pitanja i izazova koje je potrebno hitno rješavati, na svim nivoima vlasti u zemlji, zaključili su učesnici. 
- Zakonodavstvo i privreda moraju da grade partnerstvo. Treba raditi na obrazovanju državnih službenika. Privrednici moraju ulagati u infrastrukturu i zaposlene - naveo je Srđan Praštalo, direktor „Vela Konsulting“ i jedan od učesnika ove panel diskusije.
- Najbitnije je konstatno usavršavanje i rad na sebi. Bitno je da aktivno pratite teme i aktuelna dešavanja bitna za vaš posao i da djelujete u skladu sa njima - istakao je na panel-diskusiji o izazovima za poslovanje na različitim tržištima potpredsjednik slovenačke kompanije„Resalta“ iz Slovenije Tomaž Orešić.
Poslovni forum menadžera trajao je dva dana tokom kojih je održano pet predavanja sa istaknutim stručnjacima iz svojih oblasti i četiri panel diskusije. 
- Najvažnije je da svi mi iz javnog, ali iz privatnog sektora uhvatimo korak sa razvojem tehnologije i na taj način ubrzamo i olakšamo rad. Ovakav forum je od velikog značaja za našu lokalnu zajednicu, jer je na jednom mjestu okupio veliki broj učesnika, ali, prije svega, stručnjaka u raznim oblastima koji mogu da obrazuju i usmjere menadžere i donosioce odluke u njihovom radu, a sve u korist razvoja privatnih preduzeća, javne uprave, a samim tim i našeg Grada. Očekujem da će zaključci i poruke sa ovog Foruma biti primijenjeni u praksi, jer su iskustva koja su predavači podjelili sa učesnicima dragocjena - ocijenio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić nakon zatvaranja ovog događaja.