Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Nova parking-postolja za bicikle na Trgu



Dva parking-postolja za bicikla postavljena su danas ispred zgrade Gradske uprave, što je jedna od aktivnosti predviđenih u okviru „Evropske sedmice urbane mobilnosti“ koja se od 16. do 22. septembra obilježava u Bijeljini.
Osim centra grada, još jedno postolje biće postavljeno ispred zgrade Policijske uprave Bijeljina.


Parking postolja donacija su samostalne zanatske radnje „Jovašević“ koja je projektni partner Gradskoj upravi u okviru nedelje u kojoj se promovišu zdravi vidovi kretanja.
Aleksandar Tomić iz gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine najavio je da će u narednom periodu biti postavljeno više jednoobraznih parking-postolja za bicikle ispred ustanova u Bijeljini kako bi se građanima obezbijedili što bolji uslovi za korišćenje ovog vida prevoza.
- Birajući pješačenje ili bicikl umjesto motornih vozila činimo dobro za svoje zdravlje i okolinu u kojoj živimo. Osim parking-postolja koja su danas postavljena, u subotu 21. septembra, od 17.30 časova, za građane će na Gradskom trgu biti organizovan besplatan pregled bicikala, nakon čega će biti održana revijalna biciklistička trka, a za najmlađe učesnike obezbijeđene su nagrade - najavio je Tomić, dodajući da je projektni partner ove akcije je preduzeće „M-bajk“.
Tema ovogodišnje „Evropske sedmice urbane mobilnosti“ koja se obilježava u preko 2000 gradova širom svijeta je pješačenje i vožnja bicikala, kao i ukazivanje na prednosti koje ovakav vid kretanja može da ima na zdravlje, životnu sredinu, ali i na lične i porodične finansije