Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Vozić se vratio u Bijeljinu


   
​Turistički vozić, po kome je Bijeljina nekada bila prepoznatljiva, od danas je ponovo počeo da saobraća do Banje „Dvorovi“, a osim što će svakodnevno prevoziti kupače do jedne od najpopularnijih semberskih ljetnih destinacija, biće korišćen i za promociju drugih turističkih destinacija u ovom gradu.
Gradonačelnik Mićo Mićić podsjetio je da je Skupština grada na jednoj od prethodnih sjednica odobrila 100.000 KM za kupovinu novog vozića.
- Novi vozić je koštao ukupno 130.000 KM i kupljen je zajedničkim sredstvima Grada i Banje. Stariji građani se sjećaju da je Bijeljina nekada ranije imala u turističkoj ponudi popularnog „ćiru“ i drago mi je što smo tokom ljetne sezone Semberiji vratili ovaj zanimljiv detalj. Ove godine vozić će ići do bazena u Dvorovima, a u planu je da produžimo njegovu trasu do Etno-sela „Stanišići“ i drugih destinacija – istakao je Mićić.



On je naglasio da će vožnja vozićem ove godine za sve građane biti besplatna.
- Grad na taj način želi da pomogne stanovnicima, ali i preduzećima iz oblasti turističke privrede, jer su pretrpjela ogromnu finansijsku štetu zbog pandemije vurusa korona. Karta se neće naplaćivati, pa će oni pored čijih domova voz prolazi moći da koriste besplatan prevoz do gradske zone – dodao je Mićić.
Direktor „Banje Dvorovi“ Milorad Zekić naveo je da u voziću ima 36 mjesta za turiste i da je za narednu godinu planirana kupovina još jedne prikolice sa 18 mjesta.
- Zahvalan sam Gradskoj upravi što je ponovo u funkciji pješačko-biciklistička staza od grada do Banje „Dvorovi“, sve sa ciljem poboljšanja turističke ponude. Vozić će biti zanimljiv prvenstveno najmlađima, ali i činjenica da je vožnja ove godine besplatna, mnogo će značiti građanima – kaže Zekić.
On je istakao da će, pošto bazeni počinju sa radom od 10.00 časova ujutro, vozić polaziti od Gradskog parka oko 9.30, a posljednji dnevni polazak od Banje ka Gradu biće organizovan u 19.15 časova.
- Narednih dana ćemo pratiti situaciju i od ponedjeljka ćemo saopštiti tačne termine polazaka. Osigurali smo sprovođenje svih mjera zaštite u vezi sa pandemijom i uvijek će tokom vožnje biti prisutan neko ko će pratiti sprovođenje mjera i dijeliti zaštitne maske onima koji zaborave da ih ponesu – najavio je Zekić.