Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

BIJELjINA: I DALjE SLOŽENA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA



Epidemiološka situacija na području Grada Bijeljina,  u vezi sa virusom korona, i dalje je nepovoljna – ocijenjeno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije. U proteklih 24 časa registrovano je pet novooboljelih,  u Kovid bolnici nalazi se 75 pacijenata na liječenju, od kojih je 21 životno ugrožen, a 10 na respiratoru. Na području Grada trenutno je 431 aktivni slučaj Kovida -19, među kojima je i sedmoro djece školskog uzrasta.  

Gradski štab uskladio je sa Republičkim štabom za vanredne situacije mjere koje ostaju na snazi do 1. februara. Gradonačelnik Ljubiša Petrović saopštio je da će do 25. januara bijeljinskom Domu zdravlja i Bolnici „Sveti Vračevi“ biti uplaćene prve tranše odobrenih finansijskih sredstava, s ciljem nastavka borbe protiv pandemije.

Štab je i ovaj put apelovao na građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera i  budu strpljivi, jer se u narednom periodu očekuje početak vakcinacije stanovništva, što bi trebalo povoljnije da se odrazi na epidemiološku sliku.