Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Održana akcija „Posadi svoj hlad“




Na Trgu Kralja Petra prvog Karađorđevića održana je akcija „Posadi svoj hlad“, u kojoj su predstavnici Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Grada Bijeljina zainteresovanim građanima podjelili 220 sadnica bijelog jasena.
- Cilj nam je da ovakvim akcijama utičemo na poboljšanje čistoće i kvaliteta vazduha u našoj lokalnoj zajednici. Uzevši u obzir da je broj sadnica ograničen, jedna osoba može da dobije najviše jednu sadnicu - istakla je šef Odsjeka Ankica Todorović.
 
Sadnice su obezbjeđene uz pomoć društveno odgovornih kompanija koje žele da ozelene Bijeljinu i koje brinu o zdravlju građana.
- Svaka sadnica sadrži uputstvo za sadnju, logo sponzora i „kju-ar“ (QR) kod putem kojeg svaki vlasnik sadnice može da se registruje i  da prati uputstva za njen dalji razvoj. Druga strana vezice je ostavljena za ime osobe koje je posadila jasen i datum sadnje - dodala je Todorovićeva.
 
Projekat „Posadi svoj hlad“ je usaglašen sa ciljevima definisanim u Poglavlju 27 Pretpristupnih pregovora sa Evropskom unijom, ciljevima svjetske akcije „Bilion stabala” Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu i „Evropskim zelenim planom“, u kome je čist vazduh u urbanim sredinama jedan od stubova cirkularne ekonomije.