Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Otvoren konkurs za učešće u „Ljetnjoj školi novinarstva“




„Semberske novine“ su raspisale konkurs za učešće u „Ljetnjoj školi novinarstva“ na koji se mogu prijaviti bijeljinski studenti.
- Konkurs je otvoren do dvadesetog maja i na njega se mogu prijaviti svi koji studiraju u Gradu Bijeljina. Konkursna komisija će ocjenjivati radove na jednu od dvije zadate teme, „Mladi su ambasadori Bijeljine“ i „Život u vrijeme pandemije“, koje zainteresovani mogu preuzeti na našem internet sajtu. Svi radovi će biti objavljeni na našem internet portalu, a oni koji uđu u uži izbor će se naći i u redovnom izdanju „Semberskih novina“. Autori dva najbolja rada će pohađati petodnevnu „Ljetnju školu“ u našim novinama, gdje će imati priliku da steknu radno iskustvo i uče od vrhunskih profesionalaca - istakao je vršilac dužnosti direktora „Semberskih novina“ Zoran Zekanović.
 
Ovogodišnja „Ljetnja škola“ će biti realizovana u saradnji sa bijeljinskim Savezom studenata.
- Ovo je dobra prilika da naši studenti pokažu dodatne talente i da se oprobaju u poslovima koji možda i nisu usko vezani za naučne oblasti koje izučavaju na fakultetu. Zahvalni smo „Semberskim novinama“ i Gradskoj upravi što podržavaju studente u sticanju radnog iskustva i razvoju njihovih vještina - ističe predsjednik Saveza studenata Bijeljine Kristina Koprivica.
 
Ovo je treća po redu „Ljetnja škola novinarstva“, a u prethodnim godinama u njoj su učestvovali osnovci i srednjoškolci. Gradska uprava od početka podržava „Semberske novine“ u provođenju ovog projekta.
- Ponosni smo na partnerstvo sa „Semberskim novinama“ i Studentskim savezom u ovom projektu, a čvrsto sam uvjeren da ćemo u budućnosti još bolje i više sarađivati - dodao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.