Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

OBILjEŽEN DAN JEDINSTVA U BIJELjINI



Intoniranjem himni Republike Srpske i Srbije i podizanjem srpskih zastava ispred Gradske uprave u Bijeljini je obilježen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Šef kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović naglasio je da su zastave podignute kao znak slobodarskog duha i pobjede srpske vojske nad svojevremeno najveće evropsku sile.

“Danas je veličanstven dan, gdje se srpske zastave vijore od Novog Grada, pa do Kosova. Možete da zamislite kako to veličanstveno izgleda. Danas je dan kada postoji samo jedna zastava, a to je srpska zastava ispod koje smo svi okupljeni, gledajući u našu maticu Srbiju”, rekao je Mladen Arsenović -  šef Kabineta gradonačelnika Bijeljine.

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević kaže da je važno njegovati odnose i saradnju dviju zemalja koje su pokazale da Drina nikada neće biti granica.

“Srbija pomaže Republiku Srpsku i u svakoj lokalnoj zajednici urađen je bar jedan projekat od strane naše bratske zemlje Srbije i naš zadatak je da tu saradnju produbimo, te da ona u narednom periodu bude još bolja. S obzirom na to da smo isti narod važno je da zajedno obilježavamo sve datume, kao što je i ovaj danas ”, dodao je Đurđević.