Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIĆE ODRŽANA 8. DECEMBRA


Deveta redovna sjednica Skupštine grada Bijeljina biće održana u srijedu, 8. decembra, usaglašeno je danas na međustranačkom sastanku.

Na ovoj sjednici jedna od tačaka će biti nacrt budžeta za 2022. godinu, a predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević najavio je još 15 tačaka, očekujući konstruktivan i korektan ton sjednice.
"Nakon usvajanja budžeta za narednu godinu, Nacrt ide u javnu raspravu, nakon koje će Odjeljenje za finansije opravdane prijedloge budžetskih korisnika i građana uvrstiti u dokument i tražiti saglasnost Ministarstva finansija, nakon čega bi trebao biti usvojen", pojasnio je Đurđević.

Đurđević je izrazio nadu da će te procedure moći da budu sprovedene do kraja ove kalendarske godine, kako bi Bijeljina u novu godinu ušla sa usvojenim budžetom za 2022, da se ne ide ponovo na privremeno finansiranje.

Šef kabineta gradonačelnika Bijeljine Mladen Arsenović rekao je da je proces usvajanja budžeta za narednu godinu izuzetno važan, pogotovo ako je pravovremen.
"Bitno je da se javnost već sada upozna o tome šta podrazumijeva nacrt budžeta za 2022. godinu. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati kvalitetnu diskusiju, prije svega argumentovanu, kada je riječ o raspodjeli finansijskih sredstava", kaže Arsenović.

Izdvojio bih to da je planirana subvencija privrednicima za zapošljavanje i nabavku sredstava za proizvodnju, gdje će povećanje biti oko 160.000 KM - to je naš prijedlog i nadam se da će biti usvojen", naveo je Arsenović i dodao da je prijedlog i povećanje podsticaja za poljoprivredne proizvođače od 119.000 KM.
"Planirali smo obnavljanje fasada u gradu, za šta je planirano, za početak, oko 80.000 KM", rekao je Arsenović i dodao da je za zimsku službu planirano izdvajanje dodatnih 100.000 KM, zbog toga što je veliki broj ulica drugog reda prebačeno u prvi red prioriteta.