Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

TRKA MALIH DEDA MRAZEVA



U okviru Zimskog korzoa održana je trka malih Deda Mrazeva, a sugrađani su mogli da za djecu sa Kosova i Metohije doniraju novac.

U prazničnoj atmosferi oko 400 djece od 6 do 12 godina sa kapicama Deda Mraza trčalo je gradskim trgom u Bijeljini. Pobjednik trke je mlada i uspješna atletičarka Ema Kovač.

Organizatori trke Grad Bijeljina, udruženje „Vizija mladih“, „Tvis Solušns“ i humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ prezadovoljni su odzivom djece, a svako od njih dobilo je paketić i medalju.

„Ovaj događaj je humanitarnog karaktera sa ciljem da pomognemo djeci sa Kosova i Metohije. Naravno, uvijek nam je veselo i velika je gužva, istakla je Ljubica Mlađenović, šeg odsjeka u gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti.

Iz omladinske organizacije “Vizija mladih” ističu da je rezultat njihovog rada osmijeh djece.

“Bez obzira na kratko vrijeme koje smo imali za pripremu, savršenije je nego što smo očekivali”, rekla je Rada Mićić predsjednik organizacije “Vizija Mladih”

Htjeli smo da uključimo i djecu, ipak su praznici najviše vezani za djecu. Cilj nam je da u budućnosti da se više posjetimo njima jer su oni naša budućnost. Zato smo ove godine odlučili da se posvetimo iskljucivo djeci, kaže Andrijana Vuković iz organizacije „Tvis Solušns“.

​Zimski korzo će trajati do 14. januara.