Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA ZA DIREKTORE I PREDSTAVNIKE SVIH ŠKOLA I VRTIĆA


 
Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je danas prijem za direktore i predstavnike svih škola i vrtića. Ovo je prvi put da se u Gradskoj upravi organizuje ovakav prijem.

Bila je to prilika za susret i razmjenu mišljenja o trenutnoj poziciji i aktuelnim problemima sa kojima se susreću obrazovne ustanove u Semberiji.

- Imali smo prijedlog da se iz budžeta izdvoji više sredstava za osnovne i srednje škole, jer mnogi objekti zahtijevaju rekonstrukciju. Međutim, nakon amandmana skupštinske većine iznos predviđen za obrazovanje je umanjen. Ipak, potrudićemo se da, sredstvima kojima raspolažemo, obezbijedimo uslove koji će omogućiti učenicima da nastavu pohađaju u što boljim uslovima - istakao je gradonačelnik Petrović. 

Predrag Račanović, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola regije Bijeljina, Ugljevik i Lopare, je ukazao na dobru saradnju u protekloj godini sa Gradskom upravom.

- Današnji sastanak je prilika da razmijenimo iskustva i mišljenja i pokušamo unaprijediti saradnju. Nadamo se da je ovaj prvi prijem početak tradicije koja će se nastaviti narednih godina. Važno je istaći da je, na prijedlog Aktiva direktora, gradonačelnik Petrović formirao komisiju koja je izvršila procjenu stanja objekata u kojima se sprovodi obrazovni proces. U narednom periodu očekujemo da nam se obezbijede sredstva za obnovu objekata koji to zahtijevaju - rekao je Račanović.

- Do sada smo imali uspješnu saradnju sa Gradskom upravom koja prati kakve su naše potrebe. Nadamo se još boljoj saradnji u godinama koje slijede. Očigledan problem svih škola je održavanje prostora, jer sredstva za održavanje moraju biti uvećana. U zimskom periodu nam je grijanje najveći problem - rekao je predsjednik Aktiva direktora srednjih škola, Duško Đurić.

Zanačajan napredak u protekloj godini je ostvaren i u pogledu saradnje sa vrtićima kao predškolskim ustanovama.

Slaviša Vujanović, direktor JU „Čika Jova Zmaj“ je naglasio da su učinjeni važni koraci u oblasti predškolstva u Bijeljini - osim sufinansiranja boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama, smanjena je i cijena boravka djece i javnom vrtiću.

Goran Gašić, direktor vrtića „Dragan i Zoran“ saradnju sa Gradskom upravom, od usvajanja Odluke o subvencionisanju, ocjenjuje kao veoma dobru, jer do tada saradnja sa privatnim predškolskim ustanovama nije postojala.

- Tokom prethodne godine je počela saradnja sa predškolskim ustanovama - roditelji djece koja pohađaju privatne vrtiće su dobili subvencije kada su u pitanju njihove finansijske obaveze prema tim ustanovama. Nadamo se da ćemo sprovesti mjere koje se tiču utroška sredstava iz budžeta koje će dovesti do što kvalitetnijeg i obuhvatnijeg predškolskog vaspitanja - naveo je gradonačelnik Petrović.