Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

NOVE SADNICE U GRADSKOM PARKU - POČETAK AKCIJE „APRIL-MJESEC ČISTOĆE“


 
Gradonačelnik Ljubiša Petrović sa saradnicima učestvovao je danas u sadnji novih sadnica hrasta u Graskom parku, čime je zvanično označen početak akcije „April-mjesec čistoće“.

On je naglasio da će tokom ovog mjeseca biti provedene mnogobrojne akcije u cilju uklanjanja smeća sa javnih površina, iako se sa takvim aktivnostima počelo još proteklog vikenda.

- Gradska uprava je, zajedno sa svim udruženjima čija se djelatnost odnosi na zaštitu životne sredine već započela akciju čišćenja javnih površina uklanjanjem smeća sa divljih deponija, a danas je prilika da, sadnjom drveća, označimo početak akcije proljećnog uređenja grada. Apelujemo na građane da sade drveće i time daju doprinos promjeni svijesti o životnoj sredini i važnosti njenog očuvanja - rekao je Petrović.

Ističući važnost kvalitetnog zemljišta, vode i vazduha, gradonačelnik je kazao da je na izvršnoj gradskoj vlasti da i u administrativnom smislu - mijenjanjem Odluke o komunalnom redu, kroz imenovanje Radne grupe - zajedno sa nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom životne sredine, pronađe najbolja moguća rješenja i uputi ih u skupštinsku proceduru, kako bi kontinuirano radili na podizanju svijesti koliko je važna zdrava životna sredina.

Tehnički direktor AD „Komunalac“, Stojan Jovović, je rekao da će ovo preduzeće, uz upotrebu svih raspoloživih kapaciteta, a u saradnji sa Gradskom upravom, nastaviti sa održavanjem javnih zelenih površina, odvoženjem kabastog otpada i pranjem ulica, uz sve dodatne aktivnosti koje budu neophodne, kako bi dalo svoj doprinos akciji "April - mjesec čistoće".