Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Prijem za košarkaške šampione


 
Povodom osvajanja prvog mjesta u šampionatu Republike Srpske i plasmana u Premijer ligu BiH, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je priredio prijem za igrače i rukovodstvo Košarkaškog kluba „Budućnost“.
- Veliko nam je zadovoljstvo što će Bijeljina imati dva premijerligaša u narednoj sezoni. Još nam je draže što je titula osvojena nakon velikog preokreta u utakmici pred punom salom u Istočnom Sarajevu. Kroz budžetski okvir ćemo obezbijediti više sredstava za našeg novog premijerligaša, jer ovaj rang takmičenja iziskuje i više troškova. Ovim momcima želim nove uspjehe, da ostanu ne samo dobri sportisti, nego i dobri ljudi - poručio je gradonačelnik Petrović.
Prijemu je prisustvovao i predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević, koji je i predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske.
- Naši sportisti i klubovi koji ostvaruju vrhunske rezultate zaslužuju podršku Grada. Bijeljina je dugo vremena grad košarke i ovi rezultati to potvrđuju. „Radnik“ je prošle godine osvojio titulu u Prvoj ligi sa najviše domaćih igrača, sada i „Budućnost“ ima veliki broj domaćih igrača. Treba da ulažemo više u infrastrukturu za bavljenje dvoranskim sportovima i taj problem treba što prije da rješavamo - ističe predsjednik Đurđević.
Trener i direktor „Budućnosti“ Darijo Čojić je naglasio da vode računa o podmlađivanju igračkih postava.
- Mi smo jedini klub u gradu i regiji koji je sa sve četiri mlađe selekcije prošao na završne turnire na nivou Republike Srpske. Sljedeće godine ćemo registrovati i košarkašku akademiju namijenjenu isključivo maloljetnim igračima, koji će igrati u Drugoj ligi, a cilj nam je plasman u Prvu ligu - najavljuje Čojić.