Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

GRADONAČELNIK PETROVIĆ: BIJELjINA JE SVIJET



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i njegov savjetnik Miodrag Bešlić učestvuju na 25. Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu. Poziv za učešće stigao je od strane ambasade Ruske Federacije i gospodina Antona Kobjakova, izvršnog sekretara Organizacionog odbora.

 Forum svake godine okuplja veliki broj učesnika iz cijelog svijeta sa državnog i lokalnog nivoa, predsjednike međunarodnih organizacija, predstavnike multinacionalnih kompanija, lidere u oblasti ekonomije, biznisa i medija. Učešće na Forumu daje priliku za razmjenu ideja iz oblasti biznisa, potpisivanje značajnih ugovora, uspostavljanje saradnje i  kontakte sa svjetskim biznismenima i ekspertima iz različitih oblasti. 

 - Bijeljina je jedina lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja je dobila pozivnicu za učešće, što je jasan pokazatelj njene pozicije, te činjenice da napori ka stvaranju lokalne zajednice sa nultom stopom korupcije i kriminala, u kojoj vlada duh ravnopravnosti između svih građana, nisu neprimijećeni na globalnom nivou. Naš grad polako, ali sigurno postaje značajno mjesto na svjetskoj mapi, sa jasnom perspektivom lidera ekonomskog i privrednog razvoja ne samo u Republici Srpskoj i BiH, već i u regionu - ocjenio je gradonačelnik Petrović.