Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA 7. DECEMBRA



Na međustranačkom sastanku predstavnika odborničkih klubova i parlamentarnih stranaka koje čine Skupštinu grada Bijeljina, odlučeno je da 17. sjednica Skupštine bude održana u srijedu, 7. decembra, sa početkom u 10.00 časova.

- Postoji realna mogućnost da Centralna izborna komisija ne uspije na vrijeme da obradi mandate i uvjerenja koja treba da stignu, imajući u vidu da su neki od odbornika vratili mandate jer su otišli u poslaničke klupe, a drugi su svojevoljno vratili mandate, tako da očekujemo pet novih odbornika, ali to je nešto što bi ovu sjednicu moglo odložiti samo za nekoliko dana – rekao je Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

Od ovlašćenih predlagača pristiglo je 26 tačaka koje će se naći na dnevnom redu ove sjednice. Među njima su Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za prvih devet mjeseci tekuće godine,  više tačaka o imovinsko-pravnim pitanjima, kao i tačke koje se tiču rebalansa budžeta grada za 2022. godinu i Nacrta budžeta za 2023. godinu. Na Sjednici će se raspravljati i o izmjeni Odluke o posebnoj novčanoj nagradi radnicima u oblastima javnog zdravstva primarne i sekundarne zdravstvene zaštite na području grada Bijeljina koji obavljaju poslove vezane za pružanje usluga pacijentima oboljelim od „kovida 19“, koji prvobitno nisu bili obuhvaćeni Odlukom, a to su radnici Zavoda za transfuziju, Centra za dijalizu i Centra za medicinu rada i sporta. 

​Ministarstvo finansija Republike Srpske dalo je potrebne saglasnosti za rebalans, a njime je obuhvaćeno i nekoliko većih stavki među kojima su i pomoć za poljoprivrednike u iznosu od oko 1.200.000 KM, kao i oko 1.500.000 KM za finansiranje i servisiranje kredita preduzeća „Eko-dep“, Vodovod i kanalizacija i Banja Dvorovi koje oni sami nisu u mogućnosti uredno da otplaćuju te ih, kao garant, plaća Grad Bijeljina - rekao je Radiša Petrović, Savjetnik Gradonačelnika Bijeljine.