Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

NOVI IZGLED MJESNE ZAJEDNICE AMAJLIJE


Foto: Gordana Perić Živanović

Gradonačelnik Ljubiša Petrović posjetio je juče Amajlije, gdje je počela obnova oronulog Doma kulture. Radovi teku po planu, a biće sanirana krovna konstrukcija, uređeni unutrašnji zidovi, obavljeni molersko-farbarski radovi, uspostavljanjen sanitarni čvor i postavljena keramika. Ukupna vrijednost ovih radova je 37.000 KM.

Obilazeći radove, Petrović je podsjetio da je, u skladu s obećanjem, Gradska uprava izdvajanjem novčanih sredstava pokrenula proces obnove ovakvih objekata širom Semberije.

- Stanje u mnogim drugim selima do prije dvije godine je bilo, najblaže rečeno, katastrofalno, jer su objekti domova kulture u mnogim mjesnim zajednicama potpuno zapušteni. Razlog za to leži u činjenici da protekle dvije decenije nije bilo nikakvih ulaganja, a jasna namjera Gradske uprave je da se u budućnosti predano radi kako bi se zatečeno stanje promijenilo, ne samo po pitanju zgrada ove namjene - bio je jasan Petrović.

Petrović je podsjetio da je nedavno posjetio i fudbalski klub u Amajlijama i da će Grad uložiti napore da pomogne uređenje i ovog prostora, kako bi cijela mjesna zajednica dobila novi izgled.

- Poboljšanjem kvaliteta života u selima, mladima dajemo primjer da ostanu u selu i svojoj zemlji - pojasnio je Petrović.

Ovo je bila prilika i za posjetu još jednom gradilištu u Amajlijama - u Boračkom naselju u ovoj mjesnoj zajednicu u toku je izgradnja stambenog objekta u okviru CEP projekta za smještaj 12 porodica koje imaju status raseljenih lica. Grad Bijeljina je obezbijedio lokaciju, zemljište i sve neophodne dozvole, a u ovoj godini biće provedena javna nabavka za opremanje stanova u ovom objektu. Vrijednost ovih radova je 55.000 KM, dok će za opremanje objekta biti izdvojeno 130.000 KM. Projekat se radi u saradnji sa Sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica.

- Naslijeđeni su brojni problemi koji se tiču raseljenih lica. Nastavljamo da ih rješavamo, a stambeno zbrinjavanje je prioritet - kazao je Petrović.
On je  je istakao i da je negativno iznenađen činjenicom da su članovi Savjeta mjesne zajednice odbili da otključaju prostorije Doma kulture i time pokušali da onemoguće početak radova i da je to pokazatelj koji stepen blokada u radu ima i sam Gradonačelnik.