Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

PREDSTAVLjEN PROJEKAT GRADSKE SPORTSKE DVORANE


 
U Velikoj sali Gradske uprave Grada Bijeljina danas je predstavljen Glavni projekat Gradske sportske sale. Gradonačelnik Ljubiša Petrović ovom prilikom je rekao da je ovo nastavak prethodno datih obećanja, nakon što je gradskoj javnosti prošle godine predstavljeno idejno rješenje, poslije koga je Direkcija za razvoj i izgradnju grada, usvajaući primjedbe, pristupila izradi glavne projektno-tehničke dokumentacije. 
 
- Ukupna vrijednost radova sa unutrašnjim i spoljašnjim uređenjem je oko šest miliona konvertibilnih maraka, a Grad nakon ove prezentacije kreće u proceduru dodjele građevinske dozvole i raspisivanje javnog poziva, odnosno, tendera za izvođenje radova, rekao je Petrović.
Potrebe grada za ovakvim objektom su zaista velike i građani bi sigurno bili zadovoljniji da su ovakav objekat dobili još prije 20 godina.
 
- Iako je za vrijeme prošlog Gradonačelnika bilo dosta govora o izgradnji ovakve sportske sale,  kada sam došao na čelo Grada, nisam zatekao niti jedan jedini dokument koji bi ukazivao na postojanje namjere za izgradnju sportske sale, a kamoli na izvjesnost početka gradnje. S obzirom na sve napore koje smo do sada uložili u realizaciju ovog projekta nećemo dozvoliti njegovu politizaciju. 
 
Branka Blagojević, arhitekta i vršilac dužnosti direktora Direkcije za izgradnju i razvoj Grada Bijeljina rekla je da je lokacija ovog objekta u neposrednoj blizini Gradskog fudbalskog stadiona, što je sasvim logično s obzirom na to da se radi o sportskom objektu. Pored toga, ovo zemljište je u vlasništvu grada, što znači da neće dolaziti do komplikovanih situacija u rješavanju imovinsko pravnih odnosa, a treća prednost je što se ova lokacija ipak nalazi u gradu, s toga će biti vrlo dostupna i pješacima i drugim građanima.
 
-U februaru prošle godine je prezentovano idejno rješenje, a tada su predstavnici sportskih klubova imali nekoliko konstruktivnih primjedbi, koje su se odnosile na površine nekih sadržaja u samoj sali i na uređenje fasade, koje smo mi u izradi glavnog projekta u potpunosti ispoštovali. Diskusija je bila bazirana na samu lokaciju sale, izražavajući bojazan da ta lokacija možda i nije najsrećnije izabrana i da bi u budućnosti mogla proizvesti više gužve. Nažalost, naslijeđe saobraćajnih koridora, pristupa, gradske saobraćajne mreže u Bijeljini je takvo kakvo jeste. Mi postepeno, u skladu sa raspoloživim mogućnostima i sa ekonomskom situacijom, taj problem popravljamo, kroz projekte poput rekonstrukcije Ulice Stefana Dečanskog, čija je prva faza završena, ili rekonstrukcije Račanske ulice koja je projektovana. Izgradnja ove sale će i sama podstaći rješavanje saobraćajnih pristupa u tom dijelu grada. Ranije je usvojen regulacioni plan „Galac“ u kome je definisana interna mreža saobraćaja, a sada preostaje da on bude adekvatno ralizovan, zaključila je Blagojević.