Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

ZAVRŠEN FESTIVAL KLASIČNE MUZIKE



Protekla tri dana u Centru za kulturu „Semberija“ održan je festival klasične muzike koji su, zajedničkim angažovanjem, organizovali Grad Bijeljina i Udruženje „Muzika Arto“.
Na festivalu je, između ostalih, nastupio i Novak Trifković, sinonim za mladu nadu klasične muzike u našem gradu, čiji je veliki talenat potvrđen nagradama na brojim takmičenjima u prethodnom periodu.  Tokom trajanja festivala sa Novakom je svirao i orkestar „Ban Svetislav - Tisa Milosavljević“.

Karakter ove muzičke smotre bio je edukativni, jer je, osim sadržaja koji su podrazumijevali izvođenje poznatih muzičkih tema, održano i nekoliko predavanja od strane priznatih stručnjaka iz oblasti klasične muzike.

U završnici festivala su nastupili mladi talentovani umjetnici kojima je ovo bila prilika da pokažu usvojena znanja kako tokom radionica organizovanih u okviru pomenutog festivala, tako i tokom dosadašnjeg školovanja.

Zatvaranju festivala je, između ostalih, prisustvovao i gradonačelnik Ljubiša Petrović kojem je posebnu zahvalnost iskazala magistar Aleksandra Radosavljević, profesor klavira u Muzičkoj školi „Stevan Stojanović Mokranjac“ u Bijeljini, jer je, prema njenim riječima,  spreman da, kao prvi čovjek Grada, uloži sve napore da Bijeljina postane kulturni centar ovog dijela Srpske. Učešće Gradske uprave u organizaciji ovakvog festivala to potvrđuje.