Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

IMEP: Javni poziv za dodjelu sredstava - New Voices



Program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP) objavljuje stalno otvoreni poziv za apliciranje za New Voices grantove. IMEP je finansiran od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).
Grantovi New Voices će se dodjeljivati pojedincima kao što su nezavisni novinari, vlogeri, blogeri, fotografi, kritičari i građani koji žele da kreiraju medijske sadržaje (novinari – građani), za izradu multimedijalnog sadržaja.

Aplikanti se podstiču da se prijave sa projektnim prijedlozima u kojima je predviđeno kreiranje medijskog sadržaja koji predstavlja kritički pogled na situaciju u BiH, promoviše građansku hrabrost, aktivizam, pozitivne priče, poziva na akciju i pozitivne promjene i slično, a koji je u skladu sa ciljevima IMEP-a.

Iznosi koji će se dodjeljivati u okviru New Voices grantova iznosiće od 2.000 do 5.000 američkih dolara.

Prihvatljivi kandidati za ovaj Javni poziv su nezavisni novinari (novinari koji nisu zaposleni putem standardnog ugovora o radu s bilo kojom vrstom medija), fotografi, vlogeri, blogera i građani spremni za kreiranje medijskih sadržaja (građani – novinari).

Aplikanti koji ispunjavaju sve uslove mogu aplicirati za više grantova u okviru ovog Javnog poziva. Ovaj poziv je otvoren za sve potencijalne podnosioce aplikacija sa prebivalištem na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Tekst Javnog poziva je na linku.