Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Javni poziv za podsticaj razvoja novoosnovanih privrednika na području Grada Bijeljina



Na osnovu člana 41. stav 2. alineja g) Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 50/13), člana 16. stav 1. tačka 3. i člana 9. stav 1. i 2. Odluke o osnivanju Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Bijeljina („Službeni glasnik Grada Bijeljina“, broj: 32/16) i člana 27. stav 1. tačka 3. i člana 16. stav 1. i 2. Statuta Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća („Službeni glasnik Grada Bijeljina“, broj: 4/17), člana 10. Pravilnika o načinu i uslovima korišćenja podsticajnih sredstava za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva („Službeni glasnik Grada Bijeljina“, broj: 8/18), a u skladu sa Programom rada sa finansijskim planom Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Bijeljina za 2019. godinu, v.d direktora Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Grada Bijeljina raspisuje:

Javni poziv za podsticaj razvoja novoosnovanih privrednika na području Grada Bijeljina

1. Predmet

Predmet Javnog poziva je dodjela podsticajnih sredstava poslodavcima: a) u funkciji zapošljavanja u cilju povećanja produktivnosti i konkurentnosti b) u funkciji ulaganja u unapređenje tehnoloških procesa: nabavku mašina opreme i alata – sufinansiranje dijela troškova nabavke osnovnih sredstava- refundacija  novoosnovanim privrednim društvima i samostalnim preduzetnicima koji obavljaju djelatnost na području Grada Bijeljina.

 2. Namjena

Podsticaji su namijenjeni:
Privrednim društvima i samostalnim preduzetnicima koji su osnovani u 2019. godini, koji obavljaju proizvodnu i uslužnu djelatnost (osim trgovine i ugostiteljstva) na području Grada Bijeljina, u iznosu od 30.000,00 KM. Maksimalan pojedinačni iznos do 8.000,00 KM.

Mogu ostvariti pravo za sledeće namjene:
Za zapošljavanje novih radnika.
Za nabavku osnovnih sredstava mašina, opreme i alata.

Cjelokupan tekst javnog poziva možete pogledati na sljedećem linku.