Zvanična internet prezentacija
Grad Bijeljina

Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama u ruralnom turizmu



Obavještavamo vas da je u okviru projekta EU4Agri objavljen poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama u ruralnom turizmu.
 
Rok za podnošenje prijava je 21. decembar 2020. godine do 15:00 časova.
 
Opšti ciljevi Poziva:

-Povećanje stepena diverzifikacije i razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima kroz razvoj poslovnih aktivnosti, uz mogućnost stvaranja novih radnih mjesta i direktno povećanje prihoda gazdinstava i domaćinstava;
-Postizanje održivog razvoja i poboljšanje kvaliteta života u ruralnim područjima;
-Bolje povezivanje aktera u ruralnom turizmu i unapređenje i promocija turističke ponude ruralnih područja i plasiranje domaćih proizvoda putem turističke ponude;
-Očuvanje prirodne i kulturne baštine ruralnih područja.
 
Na predmetni poziv prijave mogu podnijeti jedinice lokalne samouprave, preduzeća i preduzetnici koji se bave pružanjem turističkih usluga/proizvoda. Prijave se podnose isključivo u partnerstvu koje čine podnosilac prijave i minimalno tri partnera.
Ukupan budžet Poziva iznosi 2,55 miliona KM, dok se iznos bespovratnih sredstava po projektu kreće od 20 000 do 200 000 KM.
U prilogu vam dostavljamo Smjernice za podnosioce prijava, a detaljne informacije dostupne su OVDJE.

Смјернице за подносиоце пријава 386.26KB
Molimo aplikante iz Republike Srpske da na imejl [email protected] potvrde prijavu prijedloga projekta u okviru ovog poziva.