Official web site of
The City of Bijeljina

Платнени цегери најбоља замјена за пластичне кесе

index.php?vijestid=6172&idgrupa=125&sablon=0
2018-04-05

„Нећу кесу, имам цегер“ био је слоган јучерашње прве промотивне активности у оквиру овогодишње акције „Април – мјесеца чистоће“ у организацији градског Одјељења комуналне полиције и Центра за социјални рад, током које су дјеца из Дневног центра на Тргу краља Петра I Карађорђевића у замјену за пластичне кесе грађанима дијелили платнене цегере.

- Циљ је да укажемо на штетност коришћења пластичних кеса за животну околину, односно, корист од коришћења цегера за вишеструку употребу. Пластичне кесе су у цијелом свијету огроман проблем јер се само два одсто кеса рециклира, због мале тежине лако их носи вјетар и вода, а на високим температурама испуштају штетне материје у атмосферу – појаснио је начелник Одјељења комуналне полиције Ратомир Драганић.

Овом приликом он је изразио захвалност грађанима за подршку Комуналној полицији при идентификовању дивљих депонија, али и неодговорних лица која одлажу комунални и други отпад на непрописаним мјестима. Он је истакао да је Комунална полиција евидентирала 31 дивљу депонију, од чега је на 18 локација одложен грађевински шут, а на 13 комунални отпад. 

- Појачали смо активности на откривању починилаца комуналних прекршаја. Нажалост, дивље депоније не настају преко ноћи и потребно је вријеме да се уклоне. Апелујем на грађане да одлажу отпад на за то предвиђени начин, како би имали здравију животну средину, али и да би избјегли непотребно кажњавање – поручио је Драганић.