Official web site of
The City of Bijeljina

Код „Точка“ се опет крчкао котлићГорњи Драгаљевац је по шести пут био мјесто на којем су се најбољи семберски мајстори за спремање паприкаша надметали за титулу најбољег на већ традиционалном догађају „Котлић код Точка“.

Драгаљевачки домаћини су се и ове године потрудили да цијели догађај протекне у доброј атмосфери, а неколико стотина посјетилаца се дружило до касно у ноћ уз музику, добру храну и пиће.
- Уредили смо простор за манифестацију, са прикључцима за воду и струју, обезбиједили музику уживо... Ове године су се, због епидемиолошке ситуације, такмичиле само екипе из Семберије, а претходних година имали смо екипе и из Србије, Словеније, Хрватске – истиче предсједник Организационог одбора и Мјесне заједнице Горњи Драгаљевац Мирослав Кулић, додајући да је било много позива и питања да ли ће „Котлић“ бити одржан, јер су људи после једногодишње паузе жељни дружења и забаве.

„Котлић“ је посјетио и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић који је истакао да је, захваљујући овом догађају, Горњи Драгаљевац постао мјесто које привлачи бројне госте из Семберије, Мајевице, Посавине, чак и из околних земаља.
- Ово је потврда да се, уз труд и вољу, може организовати добра манифестација, све боља из године у годину. Надамо се да ће већ од сљедеће године код „Точка“ бити и више од хиљаду посјетилаца, како је било раније. Чека нас сличан догађај у Дворовима, када ће се спремати рибљи паприкаш и очекујемо да ће и тамо бити бар овако добра организација и посјећеност – изразио је очекивање градоначелник Петровић.

Бирајући између двадесет паприкаша, жири је за најбољи прогласио паприкаш који је припремила екипа „Љељенча“, другопласирана је била екипа „Лакица Чађавица“, а треће мјесто заузела је екипа „ЛД стовариште“.