Official web site of
The City of Bijeljina

„Савска регата“ успјешно завршена
Шестом по реду, „Савском регатом“ отпочели су „Пантелински дани“, које Градска управа традиционално организује у част крсне славе Града Бијељина Светог Пантелејмона. Регата је завршена успјешно и безбиједно, у веселој атмосфери и без инцидената.
 
- Организатор и покровитељ „Савске регате“ је Градска управа, а носилац организације је Туристичка организација Града Бијељина, уз материјално-техничку подршку Одјељења за борачко-инвалидску и цивилну заштиту Града Бијељина. Сви учесници су се придржавали безбједносних правила и регата је протекла мирно и у доброј атмосфери. Циљ ове манифестације је промоција природних ресурса ријеке Саве и успостављање контаката са локалним заједницама које се налазе на њеним обалама, тако да Сава буде фактор спајања - истакла је директорица Туристичке организације Града Бијељина Јасмина Абдулахагић.
 
На овогодишњој „Савској регати“ учествовало је око 2000 љубитеља ријеке Саве, на 220 пловила, а пловили су рутом дугом 25 километара, од Доњег Црњелова до Раче.
 
- „Савска регата“ је веома важна манифестација за Град Бијељину и одличан почетак „Пантелинских дана“. Желим да се захвалим свим институцијама које су нам помогле да регата протекне безбиједно, прије свега бијељинском Дому здравља, Полицијској управи, Одјељењу за борачко-инвалидску и цивилну заштиту и Територијалној ватрогасној јединици. Такође, захвални смо многобројним учесницима из наше матице Србије који су својим присуством и добрим расположењем показали да су везе нашег народа, који живи на обије обале Саве, нераскидиве - нагласио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.