Official web site of
The City of Bijeljina

ПЕТРОВИЋ: НЕ ОПСТРУИШЕМ СПОРТСКЕ КЛУБОВЕ, РАСПОДЈЕЛА НОВЦА МОРА БИТИ У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМГрадоначелник Љубиша Петровић демантовао је наводе да опструише исплату финансијских средстава из градског буџета за потребе спортских клубова.

„Очигледно је овдје ријеч о замјени теза. Покушавају да ме представе као градоначелника који  не да новац спортским клубовима.  То апсолутно није тачно“, категоричан је Петровић, који је поручио да се у овој области мора поступати искључиво у складу са законом.

Он је истакао да је Градска управа већ упутила у процедуру  приједлог за  измјену  Правилника о расподјели средстава  за спорт и физичку културу.

„Очекујемо након објаве у Службеном гласнику да Савјет за спорт  на својој посебној сједници тек разматра саму расподјелу финансијских средстава. Да би се испоштовала процедура,   изражавамо наду да је Стручна служба због хитности поступања и одговорности према спортским клубовима упутила предметни акт на објаву,  јер би се тиме испуниле претпоставке да се у току ове седмице, а након ступања на снагу Правилника, одржи сједница Савјета за спорт на којој би био разматран план расподјеле средстава по Правилнику за 2021. годину“, појаснио је градоначелник и указао на незаконито поступање Савјета за спорт.

„Закључак Савјета за спорт о интервентној исплати финансијских средстава за спорт од 15. априла, а који је прослијеђен градоначелнику на даље поступање,  незаконит је и супротан одредбама Пословника о раду Скупштине Града Бијељина, јер имамо  јасно прописане надлежности Савјета за спорт. Пословник о раду Скупштине Града  каже да овај Савјет не може доносити закључке,  налагати никакву интервентну исплату финансијских средстава и не може градоначе лнику налагати било какву радњу, а у конкретном случају то се односи на финансијску исплату  клубовима“, подвукао је Петровић.

Он је подсјетио да је и у 2020. години прва исплата из буџета спортским клубовима извршена 3. априла, те  запитао да ли  је и тада неко блокирао рад клубова, како се то сада тенденциозно и неутемељено тврди.

„Кабинет градоначелника и Градска управа подржавају и навијају за све спортске клубове у граду Бијељина, али исто тако навијамо за закон, транспарентност и поштовање свих правила“, поручио је Петровић.