Official web site of
The City of Bijeljina

ПРИЈЕМ У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ПОВОДОМ КУРБАН БАЈРАМАГрадоначелник Љубиша Петровић уприличио је традиционални пријем поводом празника Курбан Бајрама са циљем да вјерницима исламске вјероисповјести упути честитке поводом празника и жеље да их проведу у миру и благостању.

„Ово је прилика, да по принципу добре традиције саберемо утиске претходне сарадње, да у добром расположењу причамо о свему ономе што ће допринијети да људи живе срећније, безбједније и да породица као основни стуб нашег друштва буде сачувана“, додао је градоначелник Петровић.

Самир Баћевац, делегат у Вијећу народа Републике Српске истакао је да овакви сусрети представљају одраз толеранције која је доминантна у Бијељини, а са друге стране тако ријетка за остале локалне заједнице, али и цијели овај регион.

Према ријечима, Самира ефендије Цамића, главног имама Меџлиса Исламске заједнице у Бијељини, Исламска заједница прославља у току године два Бајрама, Рамазански и Курбански, и за њихову заједницу веома је значајно  када имају могућност да радост ових празника могу да подијеле са својим комшијама.

Сви присутни на пријему, сложни су у једном мишљењу да традицију добрих међуљудских односа, а која се прожима кроз сарадњу и суживот, треба његовати и у будуће, као основу и примјер будућим генерацијама.

Након пријема Градоначелник је посјетио породицу Салкановић из Бијељине и породицу Јусуфовић из Јање и честитао им празник.