Official web site of
The City of Bijeljina

НОВИ СЛУЖБЕНИК ГРАДСКЕ УПРАВЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА – ЧЕТ БОТ МИА



Један од главних изазова локалне самоуправе и њене администрације је пружање транспарентних информација и ефикасних услуга грађанима и привреди.

Градови и општине имају све већу потребу за пружањем непосредних и тачних информација, што није условљено само законским обавезама, већ и захтјевано од стране самих корисника, а битна је и брзина пружања услуге.

Једна од могућности рјешавања проблема је увођење нових технологија и софтвера базираних на вјештачкој интелигенцији какав је ЧетБот.

Постоји само неколико градова на свијету који су недавно започели са примјеном сличне технологије за изабране сврхе. У Републици Српској, ЧетБот ће, за сада, користити само Лакташи и Бијељина.

У Бијељини је данас организована свечана предаја лиценце за увођење Чет апликације МИА (Municipal inteligent asistent) у сарадњи Градске управе Града Бијељина, Привредне коморе Републике Српске, САГА и ГИЗ.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић изразио је захвалност Привредној комори, САГА и ГИЗ због подршке у развоју Бијељине и на овај начин и објаснио да ће МИА моћи конкретно да одговори на питања грађана. Како каже, све што утиче на транспарентност и побољшање услуга које се пружају грађанима, је главни задатак Градске управе.

“Град Бијељина је изабран као град који посједује БФЦ стандард од 2015. године што говори да је то град са повољним пословним окружењем. Као Привредна комора, радимо на повећању конкурентности привредних друштава и тиме помажемо локалним управама на повећању иновативности и дигитализацији процеса”, рекла је Славица Марковић, директор подручне Привредне коморе Бијељина.

Овом дигиталном платформом за комуникацију локална управа ће ојачати своју улогу компетентне, приступачне и ефикасне администрације за опслуживање грађана. Чет Бот омогућава дигитализацију одабраних сервисних поступака и ставља их на располагање свим грађанима 24 сата, седам дана у недјељи.

Извор: Дешавања у Бијељини