Official web site of
The City of Bijeljina

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЈЕТИО „НОВИ ЖИТОПРОМЕТ“ У БИЈЕЉИНИГрадоначелник Љубиша Петровић обишао је производне погоне и са руководством предузећа „Нови Житопромет“ разговарао о актуелним питањима. Покретање производних капацитета „Житопромет“ у Бијељини од великог је значаја за све пољопривреднике који производе житарице, јер поново имају фабрику која је била једна од највећих у БиХ.

Откуп житарица одвија се очекиваном динамиком у предузећу „Нови Житопромет“.

„Ми смо преузели на складиште око 10.000 тона, од тога смо пола откупили и испалтили. Свакодневно људи долазе и узимају куповне листове, ми сутрадан плаћамо. Цијеном и осталим условима људи су задовољни“, каже Славиша Мијатовић, директор предузећа.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић обишао је производне погоне  „Новог Житопромета“ и истакао да се труд и рад радника који су извршили ремонт исплатио.

„Ове године смо имали низ конструктивних састанака заједно са млинопрерађивачима, гдје свакако „Житопромет“ заузео јако активну улогу са представницима пољопривредних удружења, када је у питању формирање цијене пшенице. На вишеструко задовољство свих интересних страна постигнута је цијена пшенице од 36 пфенинга по килограму, заједно са 2 пфенинга испред Градске управе, Аграрног фонда и у оквиру буџета та средства заједно са млинопрерађивачима, када се буду свели спискови, биће исплаћена“, истакао је градоначелник Петровић.

У складу са обимом посла тренутно је запослено 50 радника, покретањем производње тај број ће се значајно повећати.

„Већ имамо прве количине које су испоручене на тржиште, сточног брашна и брашна. Данас смо окупили пекаре и они раде ремонт тако да ћемо до 15. августа изаћи са нашим познатим брендом хљебом“, додао је Душан Томић, помоћник директора за технику и производњу.
Предузеће „Нови Житопромет“ прошириће производне капацитете изградњом агроцентра, како би на једном мјесту било понуђено све што је потребно пољопривредним произвођачима  у Семберији.