Official web site of
The City of Bijeljina

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО ВАКЦИНУ ПРОТИВ ВИРУСА КОРОНА



Градоначелник Љубиша Петровић данас је примио вакцину против вируса корона у Вакциналном центру Дома здравља Бијељина, како би на личном примјеру указао на важност имунизације.

Петровић је примио Астра Зенека вакцину истакавши да се једнио вакцинацијом може побиједити епидемија вируса корона.

„Јако је битно да се вакцинишемо и да стекнемо колективни имунитет. То je један од гаранта да ћемо заштити наше најмилије и себе, чак у случају да се неко разболи, да ћемо имати лакшу клиничку слику без тежих симптома. Вакцинација је излаз из ове тешке епидемиолошке ситуације, како бисмо побиједили вирус и вратили се нормалним животним токовима“, додао је Петровић.

Директор Дома здравља Данијела Ђукин напоменула је да градоначелник Бијељине примајући вакцину, дао примјер, прије свега младим становницима Семберије.

„Јако је битно за нашу државу и за наш град да се у што већем броју вакцинишу да би спремни дочекали следећи такозвани Делта сој вируса Ковида 19. Јутрос у нашем Вакциналном центру на понос града и наш понос, ту је с нама наш градоначелник који је примио вакцину, који се одазвао позиву и схватио на вријеме, не само што је доктор него и на начин да покаже младим људима да треба да се вакцинишу“, каже Ђукин.

​До сада је у граду Бијељина прву дозу вакцине примило 14.500 грађана, а другу дозу 7.500, у току масовне вакцинације.