Official web site of
The City of Bijeljina

ОД СЉЕДЕЋЕ ГОДИНЕ НАСТАВА У НОВИМ РАДИОНИЦАМА


 
Градоначелник Љубиша Петровић посјетио је Техничку школу „Михајло Пупин“ гдје је при крају изградња радионица за практичну наставу. Објекат ће бити од великог значаја за ученике стручних смјерова, који се образују за занимања за којима све више расте потреба.
 
Будући машинци, саобраћајни техничари, дрвопрерађивачи и електротехничари ускоро ће добити нове радионице за обављање практичне наставе. Изградња новог објекта са девет просторија за праксу и четири кабинета неопходна је да би се створили одговарајући услови за образовање око 1000 ученика ове школе. У првој фази завршени су груби грађевинско‐занатски радови.
 
„Нове радионице за обављање практичне наставе свакако ће много значити нашим ученицима и професорима, јер се тиме стварају бољи услови за рад. Надамо се да ћемо до сљедеће школске године бити у новим радионицама“, изразио је очекивање директор ТШ „Михајло Пупин“ Миленко Максимовић.
 
Динамика извођења радова на површини од 2.000 квадратних метара тече по плану, додао је градоначелник Петровић и истакао да расте потреба за радном снагом са занатским занимањима.
 
„Убрзавајући динамику извођења ових радова, потрудићемо се да они што прије буду доступни нашим ученицима, као и професорима који ће овдје образовати наше ученике и на тај начин допринијети свеукупном развоју образовања и свему оном што од нас захтијева савремено тржиште“, каже Петровић.
 
У току су радови на другој фази изградње радионица. У реализацију пројекта до сада је уложено 1.200.000 КМ, а наставак радова планира се у 2022. години када се очекује стављање објекта у функцију.