Official web site of
The City of Bijeljina

У матичне књиге кроз систем „Е-беба“ уписано 363 новорођенчади
Од почетка примјене система „Е-беба“ у Граду Бијељина до 1. децембра 2021. године, путем ове апликације у књигу рођених Одсјека за матичне послове и послове мјесних канцеларија Градске управе уписане су 363 бебе.
 
Систем се у Граду Бијељина примјењује од 17. августа 2021. године, а проводе га Министарство научно-технолошког развоја, високог образовања и информационог друштва Републике Српске, Градска управа Града Бијељина, ЈЗУ Болница „Свети врачеви“, Полицијска управа Бијељина и Фонд здравственог осигурања Републике Српске.
 
Циљ система „Е-беба“ је олакшање процедуре уписа у матичне књиге, а тиме и стицања статуса носиоца права, новорођенчади у Републици Српској. Његовим провођењем нови родитељи читаву процедуру завршавају у породилишту, које прослеђује податке Одсјеку за матичне послове и послове мјесних канцеларија Градске управе, гдје се обавља највећи дио поступка уписа и издавања документације за новорођенче, и Министарству унутрашњих послова. Сва неопходна документација новорођенчета се доставља на адресу родитеља након неколико дана, а оно овим процесом стиче и статус осигураника Фонда здравственог осигурања.
 
Родитељи могу да прате ток процеса путем апликације која се налази на сајту Министарства научно-технолошког развоја, високог образовања и информационог друштва Републике Српске, а Градска управа Града Бијељина је увијек ту за њих уколико им је потребна било каква помоћ у стварима које су у њеној надлежности.